Dat heet dan gelukkig zijn

2019-06-11_15-04-40

En toen bleek plots dat ik in vergelijking met de gemiddelde mens best nog wel gelukkig ben. In een artikel van DeMorgen las ik over het geluksonderzoek van Lieven Annemans (UGent) binnen een interview met Rika Ponnet, Jean Paul Van Bendegem en Anniek Gavriilakis. België staat pas op de achttiende plaats van gelukkigste landen en daarom wilde ik graag weten hoe ik het er zelf vanaf breng.

Zoals hierboven te zien ben ik dus best gelukkig. Ik heb mooie vooruitzichten voor de toekomst en voel me oke op mijn job. Natuurlijk is er ook bij mij altijd ruimte ter verbetering. Ik moet meer investeren in mijn eigen ‘innerlijke harmonie’ en de gezondheid van mijn lichaam, ik zou mijn sociale relaties beter ook eens herbekijken en er meer (of net minder) in investeren.

En laat dat net het doel van de tweede helft van 2019 worden: gelukkiger zijn. Of minder zorgen maken, positiever in het leven staan en meer rust vinden. Hoe je het ook wil noemen, uiteindelijk bedoel ik altijd hetzelfde. Content zijn.

“18 procent van ons geluk wordt bepaald door het werk dat we doen, bij zelfstandigen is dat zelf 32 procent.” “Wij vinden het stoer om tot 20 uur op kantoor te blijven, maar in Duitsland of Scandinavië denken ze zo niet.” Dus laat ik daar dan even beginnen met inspiratie opdoen.

I’ll report back.

Wil jij ook weten hoe gelukkig jij bent? Doe de test op  https://gelukkigebelgen.be/doe-de-test/ !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: